Charles Dickens

Vijf einde jaars verhalen door Mark van Dijk op nieuw vertaald en door René Hazebroek voorzien van vele nieuwe illustraties.

‘Een kerstlied’ (A Christmas Carol) is één van de meest geliefde Kerstverhalen van deze tijd. Voor het eerst gepubliceerd in 1843, weet het verhaal iedere Kerst weer zijn opwachting te maken, in welke vorm dan ook.Ebenezer Scrooge, een zeer onaangename vrek, wordt op Kerstavond bezocht door de geest van zijn overleden partner Jacob Marley. Marley deelt hem mee dat hij drie bezoekers kan verwachten: de geesten van Kerstmis in het Verleden, Heden en Toekomst. Zij laten Scrooge zijn leven overzien, waardoor hij voor het eerst te zien krijgt, wat voor effect zijn ongevoelige daden en houding op anderen heeft.

‘Het Carillon’ is het tweede verhaal van de bekende “Christmas Books”, geschreven door Charles Dickens. Hierin volgen we het leven van de teleurgestelde Trotty Veck, een arme kruier in Victoriaans Londen. Trotty is zijn geloof in de mensheid verloren en denkt dat de oorzaak van zijn armoede in zijn onwaardigheid ligt. Dan wordt hij op Oudejaarsavond door een geest bezocht, die hem laat inzien dat niemand slecht wordt geboren, maar dat criminaliteit en armoede eerder door de mens zelf worden gecreëerd.Het is een verhaal over hoop, inzicht en onvoorwaardelijke liefde. Een verhaal dat meer dan ooit het ontdekken waard is!

‘Krekel bij de Haard’
Verschijnt eind 2018

‘De strijd van het leven’
verschijnt eind 2019

‘De bezeten man’
Verschijnt eind 2020

een voorproefje